fbpx

Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Co-creation – Yhteiskehittämisen periaatteet ja työkalusprint (1 pv)

Co-creation osana palvelumuotoilun ja muotoiluajattelun ydintoimintoja

Haluatko tietää mitä yhteiskehittäminen oikeasti tarkoittaa ja miten toimia sen mukaisesti? Haluatko käytännössä oppia yhteiskehittämisen keskeisimmät työkalut?

”Badly managed co-creation process can lead to co-destruction.”

Tämän päivän kilpailutilanteessa organisaatioiden on yhä tärkeämpää ymmärtää syvällisesti asiakkaiden/ käyttäjien arvonmuodostusta ja suunnitella oma toimintansa tukemaan niitä.

Kilpailukyvyn säilyttämiseksi ei riitä, että asiantuntijat sisäisesti kehittävät tuotteita ja palveluja, vaan heidän tulee osata osallistaa kehittämisprosessiin monia toimijoita. Jos haluat ymmärtää paremmin asiakkaiden/ käyttäjien tarpeita sekä osallistaa heidät kehitysprosessiin mukaan, niin yhteiskehittämisen toimintamalli on loistava lähtökohta tälle toiminnalle.

Tehokas co-creation prosessi ei ainoastaan auta parantamaan kilpailukykyä, vaan myös motivoi henkilöstöä parempiin tuloksiin. Saat myös arvokasta tietoa siitä, mitä asiakkaasi oikeasti arvostavat.


Kenelle

Koulutus sopii erinomaisesti asiantuntijoille ja johdolle – kaikille, jotka ovat mukana eri rooleissa organisaatioiden kehittämistoiminnassa. Tämän koulutuksen sisältö on ajankohtaista kaikille, joiden osaamisalueita ovat esim. Design Thinking ja Service Design.


Mitä saat 

Tässä koulutuksessa saat realistisen käsityksen siitä, mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja miten toimia sen mukaisesti. Saat valmiuden suunnitella yhteiskehittämisen projektin ja ymmärrät, mitä työkaluja on saatavilla.

Saat yhteiskehittämisen työkalukartan sekä monia valmiita työkalupohjia.

Huomaat myös, että yhteiskehittämisellä sinulla on mahdollisuus saada uusia resursseja kehittämisprojekteihin. Osana muotoiluajattelua yhteiskehittäminen mahdollistaa toimintamallin, jossa kehittäminen lähtee aidosti asiakkaiden/ käyttäjien tarpeesta.

Tuloksena organisaation toiminnan suunta kirkastuu ja kilpailukyky paranee.


Kouluttaja

Krista Keränen on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta aiheenaan palveluliiketoiminnan johtaminen, yhteiskehittäminen ja palvelumuotoilu. Hän on toiminut Laurea-ammattikorkeakoulussa mm. innovaatio- ja yrittäjyysjohtajana sekä vastannut palveluliiketoiminnan tutkimuksesta. Yrittäjänä hän on toiminut yli 20 vuotta.

Vuonna 2013 Krista voitti eurooppalaisessa innovaatiokilpailussa Capacity Building-kategorian pääpalkinnon CoCo-työkalupakilla. CoCo-työkalupakki sisältää viisi työkalua, joista neljä ensimmäistä auttaa organisaatioita ymmärtämään, mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja viides työkalu CoCo Cosmos on yhteiskehittämisen palvelumuotoilupeli. Kristan BOOST+INNO projekti Laureassa on myös valittu Service Design Award 2018 finalistiksi. Projekti toteutettiin yhteiskehittämisen ja palvelumuotoilun keinoin.

Kristalle on kertynyt kokemusta yli 500 koulutuksen/työpajan vetämisestä, joiden aiheita on ollut palveluliiketoiminnan kehittäminen, yhteiskehittäminen (co-creation), muotoiluajattelu (design thinking, service design) ja innovaatiot.

Nykyisin Krista kouluttaa sekä konsultoi ja kouluttaa organisaatioita oman yrityksensä Vision Factory Oy:n kautta ja on mukana Laurean innovaatioprojekteissa.


Ohjelma

8.30  Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9.00 Koulutus alkaa

Co-creation – Yhteiskehittäminen

 • Päivän askelmerkit – käytäntöjä ja työkaluja
 • Koulutuspäivä on interaktiivinen ja osallistava

Yhteiskehittämisen perusteet

 • Miksi yhteiskehittäminen on tärkeää
 • Mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja mikä on oikeaa yhteiskehittämistä
 • Toteutamme CoCo Itsearvioinnin, joka kirkastaa organisaation yhteiskehittämisen toiminnantason ja kirkastaa kehitystarpeet
 • Yhteiskehittämisen periaatteet ja prosessi

11.30-12.15 Lounas

Opi yhteiskehittämään oikein

 • Yhteiskehittämisen työkalusprintti – tutustumme yhteiskehittämisen keskeisimpiin työkaluihin ja testaamme myös muutamaa niistä
 • Millaisissa tilanteissa yhteiskehittäminen toimii
 • Miten analysoin yhteiskehittämisen tuloksia ja hyödynnän päätöksenteossa

14.00 Iltapäiväkahvi

Miten tästä eteenpäin?

 • Co-creation – päivän opit yhteiskehittämisestä
 • Parhaat käytännöt ja työkalut työpaikalle
 • Tee edes tämä

16.00 Koulutus päättyy


Koulutuspaikka: Radisson Blu Royal Hotel, Runeberginkatu 2, Helsinki

Ajankohta: 28.01.2020

Osallistumismaksu: 697 euroa (+ alv 24%). Sisältää materiaalin ja tarjoilun. Koulutukseen osallistuneet saavat myös todistuksen.

Ryhmäetuhinnat: samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 657 euroa / hlö (+ alv 24%), kolme tai useampi osallistujaa: 597 euroa / hlö (+ alv 24%)

Early bird -etu! Ilmoittaudu 13.01.2020 mennessä, saat vapaavalintaisen webinaaritallenteen (arvo 97 euroa).  Saat WebAkatemian lahjalinkin sähköpostiisi ennen koulutusta.


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.


Palaute aikaisemmista koulutuksista:

"Sujuva, asiantunteva ja innostava kouluttaja."

"Käytännönläheinen innostava koulutus!"

"Todella inspiroiva koulutus!"

"Rento tyyli + hyvä fiilis säilyi koko päivän!"

Co-creation – Yhteiskehittämisen periaatteet ja työkalusprint (1 pv) (4.8)

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.