Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Enneagrammi – työkalu omaan kasvupolkuun ja eri tyyppien johtamiseen (1 pv)

Kun tiimisi ja sinä itse olet kuin kala vedessä – jotkut vaan uivat vastavirtaan. 

Tiiminvetäjä ja HR kohtaa usein haasteita erilaisten tyyppien kohtaamisessa ja johtamisessa. Tilanne, jonka itse näkee täysin selkeänä, ei välttämättä olekaan sitä muille.

”Kuinka tuo ihminen voi ajatella tästä asiasta niin eri tavalla kuin minä?”
”Miksi hän aina haluaa tehdä kovalla tohinalla asioita eteenpäin, vaikka nyt olisi hyvä suunnitella ja pohtia tarkkaan?”

Temperamentillamme ja taipumuksillamme on näissä tilanteissa suuri vaikutus, ja eräs parhaista työkaluista näiden erilaisuuksien kuvantamiseen on persoonallisuus-työkalu nimeltään enneagrammi.

Tuntemalla itsesi paremmin, johdat itseäsi paremmin. Johtamalla itseäsi paremmin, johdat paremmin myös muita. 


Enneagrammia hyödyntäen meidät ihmiset ja tapamme toimia ja ajatella voidaan jakaa yhdeksään eri muotoon. Olemme yksilöinä toki hyvinkin erilaisia, mutta yhtäläisyyksiä silti löytyy.  Enneagrammin tuntemus lisää ymmärrystä ja hyväksyntää sille, että asiat voi tehdä monella tapaa oikein. Se on aidosti toimiva menetelmä oppia tuntemaan itsensä, oppia tuntemaan toisia ja parantamaan omaa kommunikointia.

Enneagrammia käytetään monissa isoissa kansainvälisissä yrityksissä (mm. IBM, Best Buy, Daimler/Mitsubishi, Toyota) ja menetelmän käyttö on nopeasti laajenemassa maailmanlaajuisesti mm. rekrytointiin, henkilöstön sopivuusarviointiin sekä tiimityöskentelyyn apuvälineeksi. Enneagrammi selittää sen, miksi tilanteet, joissa toiset uivat kuin kala vedessä, ovat toisille ahdistavia ja stressaavia. Tästä tiedosta on huomattavasti hyötyä käytännön esimies- ja johtamistyössä.


Kenelle

Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu kaikille esimiehille, henkilöstöjohdolle ja tiiminvetäjille, jotka haluavat oppia paremmaksi kommunikoijaksi ja ihmisten yksilölliset tarpeet huomioon ottavaksi johtajaksi.


Hyödyt

Enneagrammi-koulutus oivalluttaa sinut tuntemaan oman ja omat tyyppisi. Opit huomioimaan omia taipumuksiasi käyttäytyä tietyllä tavalla esimerkiksi konflikteissa, palaute-keskusteluissa, kiireessä tai muissa stressaavissa tilanteissa niin töissä, kuin kotona. Samalla saat myös silmiä avaavia kuvauksia ja tosielämän esimerkkejä muiden enneagrammi-tyyppien näkökulmista erilaisissa työelämän tilanteissa. 


Kouluttajat

Koulutuspäivien valmentajana toimivat Marika Raitaniemi ja Aapo Pöyhönen. Marika on ennenagrammiohjaaja, työnohjaaja ja kriisityöntekijä. Aapo on pedagoki ja valmentaja, joka on hyödyntänyt enneagrammia työyhteisökoulutuksissa ja työelämäkohtaamisissa erinomaisella menestyksellä

Koulutus toteutetaan valmennustyyppisesti. Heräte-esitysten lisäksi teemme päivässä pariharjoitteita, ryhmäkeskusteluja ja vertailemme parhaita käytäntöjä eri yrityksistä. Valmistaudu siis keskustelemaan ja olemaan aktiivinen – mitä enemmän annat itsestäsi, sitä enemmän saat!

Ennen koulutusta lähetämme ennakkokyselyn sähköpostitse jokaiselle valmennukseen osallistujalle. Kyselyn avulla pystymme tekemään päivästä henkilökohtaisemman ja mielenkiintoisemman kaikille, joten vastaathan kyselyyn ajatuksella.


Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9.00 Koulutus alkaa

Miksi tarvitsemme enneagrammia?

 • Ryhmädiversiteetti – monimuotoisuuden hyväksymisen voima
 • Yksilöllinen kohtaaminen modernin johtajuuden kulmakivenä

Tauko

Enneagrammi-tyyppien opiskelu – osa 1

 • Yhdeksän mahtavaa tyyppiä
 • Mikä enneagrammi minä olen?
 • Tyyppien positiiviset puolet

11.30 Lounas

Enneageammi-tyyppien opiskelu – osa 2

 • Ne yhdeksän vähemmän mahtavaa tyyppiä
 • Kuinka tunnistaa eri tyyppejä?
 • Kuinka tyypit käyttäytyvät stressaavissa tilanteissa?
 • Miten minun käytökseni vaikuttaa muihin tyyppeihin?                            

14.00 Kahvitauko

Enneagrammin käyttö työelämän arjessa

 • Kuinka toimia eri tyyppien kanssa?
 • Kuinka muuttaa omaa käytöstä paremmaksi?
 • Kuinka kommunikoida oikein eri tyyppien kanssa?

Loppukeskustelu ja osallistujien ennakkokysymysten ja omien case-tilanteiden käsittely, jos ne eivät ole tulleet esille jo aiemmin päivän aikana.

16.00 Koulutus päättyy


Koulutuspaikka: Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

Ajankohta: 7.2.2018

Osallistumismaksu: 597 euroa (+ alv 24 %). Sisältää materiaalin sekä tarjoilun.

Alennukset: Kaksi tai useampi samasta organisaatiosta 557 euroa/hlö


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.